Ik noem ze graag ervaringsateliers, waarin er ruimte is om te ervaren, een uitnodiging om te handelen, iets nieuws te proberen, of juist niets te doen, de stilte te laten zijn, jezelf te ont-dekken in verbinding met de ander.

De workshops gaan door in kleine groepjes. Zo is er ook de ontmoeting met de ‘ander’, een spiegel voor jezelf, een voortdurend mogen ontmoeten en leren. Verbinding staat centraal : tussen je lichaam, je psyche (gedachten, gevoelens) en je geest. Maar ook tussen wat je ervaart in een workshop en wat er thuis, op school of op het werk gebeurt. De methoden of technieken komen uit Yoga, lichaamsgericht werken, meditatie, psychotherapeutische technieken en creatieve therapie.

De meeste workshops zijn in samenwerking met een collega, die rond het thema van de workshop eveneens een bijzondere affiniteit en inbreng heeft.

Informeer je vooraf steeds over de aard en concrete invulling van de door jouw gekozen workshop!


Groep ‘Ik en de ander’, groep rond sociale vaardigheden.

Voor kinderen van de lagere school.

Een samenwerking met Griet Van Mele (opvoedster, criminologe, basisopleiding psychotherapie).

Deze groep is mee opgenomen in 'de groepstrein', een samenwerkingsverband met het VCLBGent .

***Praktische informatie:

voor kinderen van de lagere school, +8 jaar.

Voor kinderen vanaf 8 jaar (3de leerjaar) tot eind lagere school Gaat meestal meerdere keren per schooljaar door.
Een groep kan starten van zodra er voldoende inschrijvingen zijn -min. 6 kinderen-.

Data
De eerstvolgende reeks is gepland voor +8 jaar:
Data : start is gepland half maart 2019, gelieve aan te melden bij interesse en voor de juiste data. 5 sessies in één reeks, verdeeld over woensdagnamiddagen en zaterdagvoormiddagen.
zaterdagen in de voormiddag van 10u tot 12u, woensdagen van 14u tot 16u. De reeks wordt in zijn geheel gevolgd om een proces te kunnen bekomen.

Aanmeldingen voor komende reeksen zijn steeds mogelijk. Informeer tijdig!!

Plaats
Eenbeekstraat 46 te Destelbergen.
Prijs
€200 voor de volledige reeks. Er is gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit mogelijk.
Een intake-gesprek vooraf en een verdiepingsgepsrek na de reeks zijn mogelijk (€50 elk).
Voor info en inschrijving groep workoutStuur een mailtje naar groeigroep@hotmail.be, telefoneer naar Anita Sanders op 0486/88 18 21.
Begeleiding
Anita Sanders is psychologe (specialiteit kinderpsychologie) en psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving. Ze heeft zich tevens verdiept in Yoga en geeft Yoga-les aan kinderen en volwassenen. Ze heeft haar praktijk in Sint-Amandsberg bij Gent.
Griet Van Mele is opvoedster in een behandelgroep voor kinderen. Ze studeerde criminologie en volgde een basisopleiding psychotherapie.

Info voor de kinderen

Groep ‘Ik en de ander' … misschien wel iets voor jou!

Voel jij je soms ongelukkig of anders? Maak je veel ruzie? Word je gepest? Of pest je zelf soms en weet je niet waarom je dat doet? Durf je je mening niet zeggen? Maak je niet zo gemakkelijk vrienden ? Begrijp je dikwijls de reactie van anderen niet of weet je zelf niet goed hoe je reageert?

Dan is de groep 'Ik en de ander' misschien iets voor jou.

In de groep 'Ik en de ander' werk je met een klein groepje kinderen rond deze vragen.

We gaan samen met jou kijken hoe je je gevoelens toont aan anderen, hoe ze overkomen bij hen, hoe je soms verandert in contact met andere kinderen, hoe je jezelf kan blijven.

We doen dat onder meer door: praten, yoga-oefeningen, kleien, tekenen, verhalen en ademhalingsoefeningen.

Info voor de ouders

Groep ‘Ik en de ander’ … misschien wel iets voor je kind?

Is je zoon of dochter tussen de 8 en 12 jaar en merk je dat het voor hem of haar niet altijd gemakkelijk loopt in contact met anderen? Dan is de groep 'Ik en de ander' misschien iets voor hem/haar.

In de groep 'Ik en de ander' leert je kind zichzelf beter kennen en kan zo beter begrijpen waarom hij/zij weleens vastloopt in zijn/haar contact met anderen. In de groep leren ze van elkaar, doorheen het samenspel en de interactie met andere kinderen. Dit is de meerwaarde van een groep.

We gaan in op wat er zich voordoet.

Ook jij als ouder wordt deels betrokken in de reeks, zodat er ook buiten de groep inzicht en ankerpunten ontstaan.

Elke trimester is er een nieuwe reeks van de groeigroep. De inhoud wordt telkens aangepast aan de verwachtingen van ouders en kind.

Er is de mogelijkheid voor een intake- en een evaluatiegesprek (€45).

Wij hopen jou te mogen verwelkomen!

Anita Sanders en Griet Van MeleIk in mijn kracht : groeigroep rond krachten en kwaliteiten.

Voor kinderen van 8 tem 12 jaar.

Een groep waarbij gewerkt wordt rond ik-sterkte, krachten, kwaliteiten, zelfvertrouwen, het zelfbeeld en op het zich goed voelen bij zichzelf. Via creatieve oefeningen, ervaringsgerichte oefeningen, Yoga en de natuur.

Praktische informatie

Voor Kinderen van 8 tem 12 jaar.

Datum

Eén keer per maand op zaterdagvoormiddag van 10u tot 12u.
Instappen kan op elk moment. Start op 19 januari '19, 16 februari, 16 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni....

Plaats
Palmendreef 46, 9040 Sint-Amandsberg (Gent), Praktijk Psychotherapie en Yoga.
Prijs
€50/sessie
De meeste mutualiteiten betalen een stuk terug ifv psychotherapie voor kinderen.
Alle materiaal is inbegrepen.
Begeleiding
Anita Sanders is psychologe, psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving en geeft Yogales. Griet Van Mele is begeleidster in een behandelgroep voor kinderen,studeerde criminologe en een basisopleiding psychotherapie.
Info en inschrijving
Bel naar 0486/88 18 21 of mail naar groeigroep@hotmail.be of praktijkpsychotherapie@yahoo.com

Griet en Anita geven samen al 7 jaar trainingen rond sociale vaardigheden voor groepen kinderen. Binnen deze groepen en ons werken met kinderen, zien we hoe belangrijk het is dat kinderen voeling hebben met hun eigen kwaliteiten en krachten, dat ze een stevig zelfbeeld opbouwen en zelfverzekerd in het leven kunnen staan. Soms zijn kinderen gekwetst en onzeker geworden doorheen de ervaringen die ze hadden. De ik-sterkte opnieuw opbouwen is dan belangrijk.
Deze reeks kan apart worden gevolgd of in combinatie met de groep 'ik en de ander' waarin er extra aanbod is rond sociale vaardigheden.


YoNa

Yoga en Natuurgroep voor kinderen

Voor kinderen die zich comfortabel en veerkrachtig willen voelen in hun lijf, geïnspireerd door de natuur en in verbinding met andere kinderen, zichzelf beter willen voelen....

Praktische informatie

Een aanbod van Yoga-oefeningen, aandacht voor de ademhaling, hoe tot rust en ontspanning komen bij stress en moeilijke emoties en we doen ervaringsgerichte oefeningen in de natuur. De verbinding met het eigen lichaam en lichaamsprocessen wordt verstevigd, in contact met en met hulp van de weersspiegeling van processen in de natuur zelf. Er wordt ingespeeld op wat de kinderen en/of de groep bezighoudt en zo is er ruimte voor persoonlijke groei van elk kind.

Datum

Wordt gepland bij voldoende aanmeldingen, zaterdagnamiddag of tijdens schoolvakanties.

Plaats
Praktijk Psychotherapie en Yoga. Palmendreef 46, 9040 Sint-Amandsberg (Gent). Of in het Rozebroekenpark vlakbij.
Prijs
Mogelijks komt uw mutualiteit een stukje tussen ifv psychotherapie.

Alle nodige materiaal is aanwezig.

Begeleiding
Anita Sanders is psychologe en psychotherapeute en geeft Yoga-les aan kinderen en volwassenen.
Info en inschrijving
Bel naar 0486/88 18 21 of mail naar praktijkpsychotherapie@yahoo.com

Kinderen leren graag al doende en Yoga geeft een dankbare insteek om de verbinding met het eigen lichaam en de ademhaling te herstellen. De natuur zelf is een oneindige bron van dynamieken en wijsheid. Kinderen voelen zich dikwijls als vanzelf herademen in de natuur. Deze dynamieken mogen ervaren en de reflectie met de eigen binnenkant leren kennen, helpt als vanzelf om ook veerkrachtiger te staan in het leven. De combinatie van Yoga en natuur maakt het tot een krachtig geheel.