Iedereen maakt doorheen het leven van alles mee. Meestal kunnen we hier vlot mee om, of na enig zoeken komen we weer op een spoor en kunnen we verder. Maar soms is de aanpassing niet zo vlot, is het groeiproces moeizaam en is er geen uitzicht op verbetering. Soms overvalt het ons plots, en geraken we niet meer vooruit.
Als klinisch psycholoog en psychotherapeut wil ik u ondersteunen in uw groeiproces, bij uw zoeken hoe het anders kan en beter kan voelen.

Zowel kinderen, jongeren, jongvolwassenen als volwassenen zijn welkom in mijn praktijk voor individuele psychotherapie. Bij de psychotherapie voor kinderen en jongeren wordt samen gezocht naar een werkbare en zinvolle aanvulling met sessies voor de ouder(s), al dan niet tezamen met hun kind. Er zijn ook regelmatig groepen voor kinderen: ik-versterkend, inoefenen van sociale vaardigheden. Zie hiervoor bij ‘groepsaanbod’. Volwassenen kunnen naast de psychotherapie eventueel ook aansluiten bij de bestaande Yogagroepen (zie bij ‘Yoga’ en/of Yoga en lichaamsbewustwording mee integreren in de psychotherapie.

Praktisch

U belt me op of stuurt een mail om een eerste afspraak te plannen (zie bij ‘contact’)

In een eerste gesprek proberen we het probleem en uw verwachtingen duidelijk te krijgen. Verdere sessies worden samen gepland. Het ritme, de duur en de frequentie worden afgestemd op wat er nodig en haalbaar is.

Een sessie duurt 1 uur, hiervoor betaalt u €60.
Soms is het zinvol om een sessie van 1.5 uur in te plannen (bv.gezinsgesprek, gesprek ouder-kind, ouders), waarvoor u dan €90 betaalt.
Afspraken die niet 48 uur vooraf zijn afgebeld, worden aangerekend.
Mutualiteiten en sommige (werk)verzekeringen voorzien een stuk terugbetaling voor psychotherapie. Voor kinderen voorziet zo goed als elke mutualiteit dit en meer en meer ook voor volwassenen. Informeer ernaar en breng mij de nodige documenten mee om in te vullen.