De Yogalessen die ik geef, weerspiegelen de opleiding die ik genoot en de zoektocht die ik zelf deed. Dit zowel vanuit de klassieke Yoga-opleidingen als uit de psychotherapeuische en lichaamsgerichte therapeutische hoek.

Als psychologe weet ik heel goed, vanuit eigen ervaring en vanuit ervaringen met cliënten, hoe deugddoend de 'integrale' Yoga kan zijn voor lichaam, psyche en ziel.

De Sivananda traditie geeft een logische opbouw aan een Hatha-Yogales, waarbij elk lichaamsstelsel en lichaamsdeel wordt aangesproken in een vlotte aaneenschakeling van verschillende lichaamshoudingen, met helpende momenten van ontspanning en rust.

In de les is er veel aandacht voor de adem en ademhalingsoefeningen worden aangeleerd. Doorheen de lessen is er een opbouw van een meditatieve houding. De aandacht wordt getraind, evenals het stopzetten van gedachten, oefeningen uit mindfulness, het kalmeren van de geest. Elke Yogales eindigt met een begeleidde ontspanning, zo kan het effect van de les diep doordringen. Je voelt meestal snel een aangenaam effect.

Yoga werkt diep in op het lichaam : het verstevigt spieren, versoepelt gewrichten, harmoniseert hormonen en klieren, opent energieblokkades. Yoga activeert, harmoniseert en kalmeert. Het effect dringt ook door in je psyche en je geest.


Yogales voor volwassenen

 • Dinsdag van 20u tot 21.15u Hatha-Yoga
 • Vrijdag van 10.30u tot 11.45u Zachte Hatha Yoga, ook aangepast voor senioren, voor mensen met burn-out, vermoeidheid, cvs, reuma, gewrichts-, rug- en spierpijnen. In deze les wordt variatie gebracht in het aanbod, waardoor zowel de fittere deelnemers als diegene die aagepaste oefeningen wensen welkom zijn. Een aanvullend kwartiertje van 12u tot 12.15u, waarin de fittere deelnmers worden uitgenodigd ook wat pittigere Yoga-oefeningen te doen.
  De lessen worden aangeboden in een reeks per trimester. Informeer naar de data. Er is geen les tijdens de schoolvakantiedagen

Prijs:

 • €12/losse les
 • €65/6 lessen
 • Per trimester is er een speciaal verminderd tarief.
 • De meeste mutualiteiten betalen per kalenderjaar een stukje terug voor ‘sport’.
  Leden van Bond Moyson kunnen 1 proefles gratis gebruiken mits het meebrengen van een roze klever.

Plaats:

  Eenbeekstraat 46 in 9070 Destelbergen. In een mooi lokaal, met vloerverwarming, in een rustgevende omgeving met de natuur rondom!

Vooraf aanmelden via telefoon (0486/88 18 21) of mail praktijkpsychotherapie@yahoo.com. Lessen in een gezellig zaaltje in Eenbeekstraat 46, in Destelbergen.


Extra verdiepingslessen rond Yoga

ademen, ontspannen, meditatie, Bandhas

Een extra dag in de zomer op dinsdag 10 juli 2018 !!
Wordt zeker ook herhaald in reeksen doorheen het jaar. Aanmelden kan reeds.

Praktische informatie

Voor volwassenen. Vanaf 16jaar welkom tot ...
Er is geen ervaring nodig met Yoga.
Deze zomerdag komen ademhaling, ontspanning, meditatie en de Bandhas/energiesloten aan bod. We verkennen ook krachten in de natuur om onze ervaring te verdiepen. Hiervoor gebruiken we het prachtige domein van het Rozebroekenpark.

Datum

Dinsdag 10 juli 2018.
Van 9.30u tot 16.30u, met een middagpauze. Met een extra meditatie van 17u tot 18u (vrijblijvend en ook open voor anderen).

Plaats
Chalet in Rozebroekenpark,Victor Braeckmanlaan 180, 9040 Sint-Amandsberg (Gent).

Parking aan het zwembad is gratis.
Prijs
€50/dag
Deels terugbetaling door je mutualiteit kan soms ifv psychotherapie en/of sport.
Breng je eigen matje, kussen en dekentje mee. Thee/koffie en water wordt doorheen de dag voorzien. Lunch zelf te voorzien. Er is een resto-cafetaria aan het zwembad vlakbij.

Begeleiding
Anita Sanders is psychologe en psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving. Ze heeft zich tevens verdiept in Yoga en geeft Yoga-les aan kinderen en volwassenen.
Info en inschrijving
Bel naar 0486/88 18 21 of mail naar praktijkpsychotherapie@yahoo.com

In een Yogales van 60 minuten is er geen ruimte om lang stil te staan bij bepaalde aspecten van Yoga, terwijl ze, eenmaal ervaren en verworven, een belangrijke verdieping kunnen zijn bij de beoefening van Yoga. Zo krijgt elke Yogales een nog diepere uitwerking in lichaam en geest. De thema's die aan bod komen zijn de subtielere aspecten bij de beoefening van de lichaamshoudingen: het gebruik van je adem, hoe ontspannen, het leggen van Bandhas of energetische sloten, meditatie. Per thema telkens een introductie met theoretische uitleg en verder vooral ervaringsgerichte oefeningen. In het Rozebroekenpark gaan we eveneens op verkenning in de natuur naar reflecties van onze binnenkant. Binnen en buiten, om de ervaring te verdiepen.


KinderYoga

zomervakantie 2018

Een 2-daagse KinderYoga, waarin we spelenderwijs verschillende aspecten van Yoga aanreiken.
Dag 1 verkennen we hoe oude culturen Yoga gebruikten om krachtig te zijn. Van stammen in het oude Mexico, naar de toppen van de Hymalaya.
Dag 2 maken we een tocht in onszelf, verkennen we o.a.de zintuigen, onze gedachten, gevoelens, de energie van ons hart.
Oefeningen uit mindfulness komen eveneens aan bod.

Praktische informatie

Van 6 tot 11 jaar.

Datum

16 en 17 augustus 2018.
Van 9u tot 16u. Opvang kan van 8.30u tot 17u.

Plaats
De Chalet in het Rozebroekenpark, Victor Braeckmanlaan 180, 9040 Sint-Amandsberg.
.
Prijs
€80 voor de 2 dagen. De meeste mutualiteiten betalen een stukje terug ifv psychotherapie voor kinderen.
Breng zelf een matje en dekentje mee voor uw kind. Teken- en ander materiaal is voorzien en inbegrepen.
Luchpakket meebrengen. Water en frisdrank wordt doorheen de dag voorzien.

Begeleiding
Anita Sanders is psychologe en psychotherapeute en geeft Yoga-les aan kinderen en volwassenen.
Joke Ongena geeft Yogales aan Kinderen en volwassenen.
Info en inschrijving
Bel naar 0486/88 18 21 of mail naar praktijkpsychotherapie@yahoo.com

Doorheen de 2 dagen leert je kind verschillende Yoga-houdingen, verkent hij/ zij de ademhaling en leert zich te ontspannen. Er is geen voorkennis van Yoga nodig. En kinderen die reeds Yoga deden, zullen ook weer vanalles bijleren. Iedereen is welkom! Doorheen de dagen zijn er creatieve activiteiten passende bij het thema. Deels binnen, deels buiten in het Rozebroekenpark.


ZomerYoga 2018 in Destelbergen park!

Elke woensdag om 19.30u in julli en augustus 2018

Voor het 4de jaar is er tijdens de zomer in Destelbergen park Yogales in juli en augustus.

Bij mooi weer is de Yoga buiten!! Een unieke gelegeheid en bijzondere ervaring om buiten te mogen bewegen, ademen en ontspannen! Bij nat en koud weer kunnen we terecht in de muziekschool van Destelbergen, Kerkham, vlakbij het park. Volg de info op www.facaebook.com/zomeryoga.

Breng je eigen mat, deken en eventueel kussen mee. De lessen worden afgewisselend gegeven door Yogadocenten die eveneens in de buurt Yogales geven.

Les van 19.30u tot 20.45u. €10 per les. U komt wanneer het u past,inschrijving vooraf is niet nodig!