Over mij

Ik ben Anita Sanders (°1966) en samen met mijn man en 2 hondjes woon ik in Sint-Amandsberg bij Gent.
De Praktijk Psychotherapie en Yoga is hier eveneens gevestigd.

Ik ben klinisch psychologe, integratief psychotherapeute en Yogalerares.  Als klinisch psychologe, specialiseerde ik me in de ontwikkeling van kinderen, jongeren en hun gezin.

Na mijn basisopleiding tot psycholoog volgde ik de 4-jarige integratieve psychotherapie opleiding ‘Interactionele Vormgeving’.  Uit deze opleiding koester ik het aanbod van non-verbale methodieken naast gesprek, de holistische visie op de mens, de ruimte voor de spirituele dimensie tezamen met het lichaam, en de integratie van verschillende therapeutische stromingen.

Ik combineerde dit met een opleiding tot Yoga-lerares ( Hatha Yoga), gaf 16 jaar wekelijks Yogales aan volwassenen en ook aan kinderen.

Een jaaropleiding ‘groepstherapie’ en ‘begeleiden en verwerken van seksueel misbruik’ vervolledigde mijn vaardigheden. Naast andere kortere vormingen, verdiepte ik me de laatste jaren extra in ‘trauma’ en volgde de recente evoluties, vanuit de lichaamsgeöriënteerde tradities, met Peter Levine, Bessel Van der Kolk en Maggie Kline. Momenteel volg ik de 3-jarige opleiding Somatic Experiencing, een traumatherapie met focus op het lichaam.