Workshops

Waar lichaamsgericht en traumasensitief werken elkaar inspireren

Samen met collega Brigitte Dhondt organiseren we vormingen rond lichaamsgericht en traumasensitief werken. Voor data en info zie https://www.traumasensitieveyoga.be/vorming-voor-hulpverleners

Workshop ‘Traumasensitief en lichaamsgericht werken bij gesprekstherapie en/of coaching. ‘

Trauma laat sporen na in het lichaam die niet  altijd te bereiken zijn met woorden. In een gesprek met een cliënt resoneert het lichaam mee. Je raakt daarbij soms een trauma aan.  

Traumasensitief werken in gesprekstherapie of coaching betekent dat je alert bent op signalen van mogelijke overprikkeling, van bij het begin van het gesprek. De  activatie die bij het aanraken van een trauma ontstaat toont zich in kleine gebaren, veranderingen in de ademhaling, bewegingen, non-verbale taal. Je kan deze signalen gebruiken om de client te brengen tot meer lichaamsbewustwording en uiteindelijk tot het leren zelf reguleren van activatie.

Op het einde van deze dag ga je naar huis met kleine eenvoudige tools, die je gemakkelijk kan inzetten in het werken met jouw cliënten/coachees.  Je zal zelf ervaren hoe je met kleine eenvoudige tools deze activatie kan opmerken, benoemen, erbij blijven en exploreren.

Workshop ‘Introductie in traumasensitieve Yoga. 2-daagse training.’

Voor psychologen, psychotherapeuten, coaches, Yogadocenten, gezondheidswerkers.

In deze 2-daagse leer je de basisprincipes waarop TSY is gebaseerd én leer je ze toepassen in eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen, eenvoudige Yoga-houdingen, het bewust worden van de ademhaling en -oefeningen, het aanbieden van ontspanningsoefeningen.

TSY is een complementaire behandelingsmethode voor complex trauma en PTSD, ontwikkeld door David Emerson, in de traditie van Bessel van der Kolk.